700 bin kişiyi işsiz bırakacak

Foxconn,china,technology,computer,mobile phone,hardware,technology700 bin kişiyi işsiz bırakacak












Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketlerinden Foxconn'un intiharlar sonrası uyguladığı imaj yenileme çalışması başarılı olmadı. Şirket, Çin'in Shengzen kentindeki üssünü taşımaya hazırlanıyor. 
Apple'ın Uzakdoğu'daki en önemli üreticilerinde biri olan  Tayvan merkezli şirketi olan ve adı intihar kötü çalışma koşulları ile anılan  Foxconn, üretim tesislerini Çin'in daha az gelişmiş bölgeleri ile Tayvan, Vietnam Ve Hindistan’a taşımaya hazırlanıyor.
Çin'de 1 milyon çalışanı olan şirket Shengzen'deki merkez üssünü pilot üretim için kampüs olarak bırakacağını ve 200 bin çalışanı olacağını açıklayan  şirket üretimini işgücü maliyetlerini azaltmak ve yaşadığı imaj sıkıntısını azaltmak amacıyla  Çin'in daha az gelişmiş bölgelerine kaydıracak.
Foxconn’un kurucu şirketi olan Hon Hai Group Başkan Terry Gou, Çin'in Henan ve Sichuan şehirlerini üs yeni üs olarak düşündüklerini ve bu bölgede yeni işgücü yaratacaklarını söyledi.
Terry Gou, Shengzen' de çalışan işçilerin durumu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Aralarında Apple, Nokia, HP, Dell, Sony Ericsson ve Hewlett Packard'ın da bulunduğu büyük elektronik şirketleri için Çin'de üretim yapan Foxconn adlı firma, art arda meydana gelen intihar vakaları sonrasında çalışanlarının maaşlarında yüzde 70'lik bir artışa gitmişti.

0 Response to "700 bin kişiyi işsiz bırakacak"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Blog Style | Converted by NetteCreA