Klasik tasarımla buluşan modern teknolojiler


Günümüzde işlevsellikleri farklı olsada tasarım anlamda bir birini kopyası ürünlerle karşılaşıyoruz. 


Haber, Günümüzde işlevsellikleri farklı olsada tasarım anlamda bir birini kopyası ürünlerle karşılaşıyoruz. Örneğin bir teknomarkete gidin ve LCD televizyonların olduğu reyonların arasında gezmeye başlayın. Kısa bir süre içerisinde farkedeceksiniz ki, logolar ve markalar farklı olsa bile televizyonların birçoğu birbirinin kopyası gibi.

Philco PC
SchultzeWORKS tasarım stüdyosundan çıkan, endüstriyel tasarımlardan biri Philco PC… Dave Schultze tarafından tasarlanan konsept bilgisayarın geçmişten izler taşıdığı daha ilk bakışta fark ediliyor. Masaüstü bilgisayarın kasa ve monitör tasarımında, 1950′lerdeki Philco marka tüplü televiyonlardan, klavyede ise yine o dönemin antika daktilolarından esinlenilmiş. Geçmişteki ayna kenarlı tasarımın zerafeti, günümüz modern teknolojisi ile harmanlanınca görüntü sağlayan ekran LCD halini almış. Kasanın tasarımında, eski tip radyoların çizgileri görülebiliyorken, disk sürücüsünün, otomobillerde kullanılan sürücülerdeki gibi tepsisiz olduğu dikkat çekiyor. Bilgisayarın donanımı belirsiz olsa bile ekrandaki Windows 7 logosu az çok ipucu veriyor.

Smeg Buzdolabı
İtalyan mutfak aletleri üreticisi Smeg, retro başlığı altında ürettiği klasik buzdolaplarını günümüzün canlı renkleriyle iç içe geçiriyor. Tasarımındaki çizgilerle bakanın içini ısıtan bu bozdolabı 120 litre hacme ve 2 kg’lık derin dondurucu kapasitesine sahip. A sınıfı enerji tüketimi yapan Smeg Retro oldukça sessiz çalışıyor. Bunun sebebi ise İtalyan tasarımcıların bu buzdolabını mutfakta değil, salon veya yatak odalarında kullanmak için tasarlamış olması.

LG Classic TV
Televizyon pazarında LED ,LCD, plazma, HD, full hd terimleri havalarda uçuşuyor.  Birbiri ardına güncelenen görüntüleme teknolojilerine LG’den ironik bir cevap geldi; LG Classic TV. Bizi 20 yıl öncesinin tüplü televizyonlarıyla tekrar buluşturan Classic TV,  tavşan kulağı anten, çevirmeli ses ve kanal değiştirme tuşlarıyla tam bir klasik tasarım. Nintendo NES gibi artık retro tarz sayılan oyun konsolları da bu televizyon ile harika bir uyum içerisinde kullanılabiliyor. Televizyon CRT olmasına rağmen oldukça şık bir dizayna sahip, hatta modern dizaynlı bir ortamda bile estetiği bozmadan dekor olarak kullanılabilir.


Sigma STB02
Japon ses çözümleri üretici Sigma, 2.1 standart Bluetooth bağlantı sunan STB02 kulaklığıyla farklı bir tasarıma imza atmış. Ahşap ve metal görüntüsünü çok iyi harmanlayan Sigma modern teknolojisiyle, HSP/HFP/A2DP/AVRCP sayısal ses profillerini destekleyebiliyor. KulaklıklaMüzik dinleyebileceğiniz gibi, Bluetooth bağlantısı sayesinde telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz.


Leica M7 Hermes Limited Edition
Dünyanın en eski optik üreticilerinden Leica, imzasını attığı her fotoğraf makinesiyle bir arzu obkesi haline gelmeyi başarıyor. Bu başarısının arkasında ise retro tasarımı sürekli en yeni teknolojilerle harmanlama ilkesi yatıyor. Ancak Leica bu kez Paris’in en önemli moda tasarımcısı Hermes‘le ortaklığından göz alıcı şıklıkta bir fotoğraf makinesi çıkarmış.  Hermes’in klasik turuncusu, Leica’nın metal öğeleriyle birleştiğinde kendinizi bakmaktan alıkoyamıyorsunuz. Turuncu ve kahverengi deri kaplamasıyla iki farklı renk seçeneği sunan makinenin fiyatı ise 14 bin dolarla bir servet değerinde.

0 Response to "Klasik tasarımla buluşan modern teknolojiler"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Blog Style | Converted by NetteCreA