Stuxnet Virüsü Nedir?

Stuxnet virüsü nedir? Nasıl saldırır?
Haber, Günümüz teknolojisinde, orduların birbirlerine üstünlük için meydan okuduğu sıcak çatışmalar ve savaşlar da yerlerini dijital krizlere bıraktı.

İran'ın bir süre önce açtığı nükleer santral dünyanın ilk ülkeler arası sanal savaşının da çatışma noktası oldu. Dimona'da bulunan nükleer santral uzun süredir Amerika'ın ve İsrail'in dünya komuoyuna hedef gösterdiği tesislerden biriydi.

Amerika ve İsrail, bu tesiste İran'ın gizlice nükleer silah hazırladığını iddia ediyordu. Bu üç ülke arasında gizli bir krize dönüşen nükleer santral yüzünden bir savaşın patlak vermesi ise bölge halkı tarafından beklenen gelişmeydi.

İsrail ve İran arasındaki savaş geçtiğimiz gün başladı. Ancak tüm dünyada beklenen sıcak çatışmalar yerine bu sefer dünyanın ilk ülkeler arası sanal savaşı patlak verdi.

Stuxnet virüsü nedir? Nasıl saldırır?

Savaş Nasıl Yaşandı

ilk olarak geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Stuxnet adlı zararlı yazılım, bu sefer İran'ın nükleer santrelini ele geçirdi. İsrail ve Amerika'nın geliştirdiği iddia edilen bu zararlı yazılım santralin sistemlerinde yayılarak rutin işlerin yürümesini engelledi.

Olaya taraf olan devetler, durumla ilgili resmi açıklama yapmaktan kaçındılar. Ancak, New York Times ve Reuters kaynaklı araştırmalara göre saldırıda kullanılan kilit isimlerden biri ise Siemens.

0 Response to "Stuxnet Virüsü Nedir?"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Blog Style | Converted by NetteCreA