Fotoğrafını beğenmedi, 20 milyon dolar kazandı!

internet,web site,photograph,MyyearbookFotoğrafını beğenmedi, 20 milyon dolar kazandı!











Okulda çekilen yıllık fotoğrafını beğenmeyen genç kız, milyoner oldu.

Amerika'da yaşayan Catherine Cook ve kardeşi David, okullarının yıllıklarında yer alan fotoğraflarından hiç memnun değillerdi.

En sonunda kendi istediği yıllık fotoğraflarını kullanabileceği bir site kurmaya karar veren Catherine, yatak odasında hazırladığı sitenin bu kadar büyüyeceğini hiç tahmin etmiyordu.

Myyearbook.com adlı siteyi hazırlayan Catherine'in internet sitesi altı yıl içerisinde 25 milyon kullanıcıya ulaştı ve Amerika'nın en çok ziyaret edilen 25 sitesinden biri oldu.

Sitesinin bu kadar popüler olması, değerini de artırdı ve şimdi Catherine tam 20 milyon dolarlık (Yaklaşık 31 milyon lira) bir sitenin sahibi.

Bu başarısı, Catherine'in şimdiden Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le kıyaslanmasına sebep oluyor.

"Herşey çok çabuk oldu" diyen Catherine, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bir an ne yapsak diye düşünüyorduk, bir an sonra 250 bin dolarlık bir yatırımcımız oldu. Erkek kardeşim Geoff, daha önceki sitesinin başarısından çok memnundu ve bize yatırım yapmaya karar verdi"

"Siteyi kurduktan sonra, tanıtımını yapmak için kampüste çılgın tişörtler giydik, ardından da sitemizi ülkenin dört bir yanındaki okulların kullanımına açtık"

Sitenin başarısının ardından, okul arkadaşlarının bir kısmının kıskançlığına maruz kaldığını söyleyen Catherine'e sitesi başarılı olsa bile, MySpace ile asla yarışamayacağı da söylenmiş, ancak site şu anda MySpace'in ziyaretçi sayısının dörtte birine yetişmiş durumda ve Catherine'in tam 100 çalışanı var.

0 Response to "Fotoğrafını beğenmedi, 20 milyon dolar kazandı!"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Blog Style | Converted by NetteCreA