Kırılmayan Yumurta icat edildi


Kırılmayan Yumurta

Tokat'in Turhal ilçesinde yaklasik 4 yillik bir AR-GE çalismasi sonucu kimyasal maddelerin karisimi ile yumurta kirilmaz hale getirildi. 


Haber, Turhal Devlet Hastanesi'nde hemsire olarak görev yapan Nazan Bükülmez, Turhal Ticaret Lisesi'nde Ingilizce ögretmenligi yapan Tansel Asiliskender ve bir fabrikada müdür olarak çalisan Sinan Atak, AR-GE teknoloji tasarim çalismasina imza atti. Yemek yerken yere düsen bir yumurtanin kirilmasi sonucu kirilmayan yumurta yapmaya karar veren 3 kafadar, ilginç tezlerini ortaya çikarmak için 4 yil ugrasti. Çin'den getirdikleri kaz yumurtalarini bir takim kimyasal maddeleri karistirmak suretiyle güçlendirerek
hedeflerine ulasan 3 arkadas, bu çalismalarini daha da gelistirerek sanatsal boyut kazandirdi.
Çekiçle vurularak yere atilan ve tokusturmak suretiyle kirilmazligi test edilen yumurtalarin Türkiye'de ve dünyada ilk oldugunu iddia eden Nazan Bükülmez, "Kirilmayan yumurtalarimiz hidrostatik basinçlara, yanlardan darbesel ve noktasal basinçlara, eksi 29 ve arti 60 dereceye dayaniklidir. Yaklasik 4 yillik bir çalismanin ardindan yumurtayi kirilmaz hale getirdik. Kirilmaz hale getirdigimiz bu yumurtalari Türkiye'de süsleme sanatina bir prestij kazandirmak için islemeye basladik" dedi.
Atölye kurarak yumurtaya sanatsal olarak deger katan 3 arkadasin kurduklari sirket araciligi ile yurt içi ve yurt disi pazarda ses getirmesi bekleniyor.
IHA

0 Response to "Kırılmayan Yumurta icat edildi"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Blog Style | Converted by NetteCreA